Yale Electromagnetice

Afiseaza: 1-17 din 17 produse

 Filtre
Aspecte si diferente intre incuietori/ yale electrice

Incuietorile pentru controlul accesului la usi au parcurs un drum lung in ultimii 30 de ani si ceva. Ele contribuie mai mult decat ati putea crede la siguranta si securitatea noastra la locul de munca sau petrecand timpul in cladiri publice, cum ar fi scoli, cladiri guvernamentale si unitati de sanatate. Exista mult mai mult decat se vede cand vine vorba de hardware de inchidere electronica a usilor.

Datorita importantei lor pentru siguranta si securitate, ne-am gandit sa petrecem ceva timp explorand doua dintre cele mai comune tipuri de incuietori de control al accesului utilizate in cladirile astazi - incuietori electrice si incuietori magnetice - si sa discutam despre diferitele caracteristici, beneficii si potentiale dezavantaje. Daca detineti sau gestionati orice fel de cladire comerciala, unitate de sanatate sau scoala, aceste randuri va vor oferi o mai buna intelegere a acestor doua incuietori foarte populare, inclusiv cateva dintre avantajele si dezavantajele fiecareia.

Definitii si asocieri legate de termenii folositi incuietorilor

Veti intalni adesea termenii „fail-safe” si „fail-secure” atunci cand va uitati la diferite sisteme de control al accesului. Acesti termeni sunt importanti de inteles, deoarece va spun cum va functiona incuietoarea in cazul unei pene de curent:
  • „Fail-Safe” necesita putere pentru a incuia usa. Daca se pierde curent, atunci usa se va descuia. (de obicei yale magnetice)
  • „Fail-Secure” necesita putere pentru a debloca usa. Daca se pierde curent, atunci usa va ramane blocata. (de obicei yale electromagnetice)

Incuietorile electronice sunt astazi norma pentru usile exterioare ale cladirilor publice, in timp ce atat incuietorile mecanice, cat si cele electronice pot fi folosite pentru usile de interior. Aceasta documentatie se concentreaza pe incuietori magnetice („yale magnetice” si incuietori electrice („yale electromagnetice”), care sunt doua tipuri diferite de incuietori electronice si folosesc dispozitive hardware electrice pentru a mentine securitatea deschiderii unei usi.

Avantaje si Beneficii in utilizarea yalei electrice

Yale electrice sau yale electromagnetice: Yalele electrice sunt dispozitive electromecanice de inchidere a usilor, adica sunt incuietori mecanice cu dispozitive electronice care ofera functionalitate suplimentara. Yalele electromagnetice sunt utilizate in combinatie cu o alta forma de dispozitive de blocare, cum ar fi un set de incuietori sau o bara de panica. Ele sunt instalate in locul placii conventionale de blocare a incuietorilor din interiorul tocului usii. Yala este alimentata cu energie electrica, care tine zavorul sau surubul de blocare in loc, tinand usa blocata pana cand sistemul de eliberare este activat/ declansat Tipul de sistem de eliberare ales va varia in functie de aplicatie. 

Exemple de sisteme de deblocare pentru greva electrica includ butoanele de deblocare a receptiei, o tastatura pentru introducerea codurilor de acces, cititoare de carduri electronice sau fob, etc. Odata ce sistemul de deblocare este activat, o piesa de metal cu balamale din interiorul grevei electrice va pivota pentru a permite usii sa poata deschideti fara a fi nevoie sa rotiti manerul usii. Feroneria de blocare sau de panica functioneaza independent de greva electrica. Prin urmare, in timp ce clapeta electrica functioneaza pentru a mentine usa blocata din exterior, chiar daca alimentarea este intrerupta, puteti deschide usa din interior rotind manerul usii sau impingand touchpad-ul feroneriei de panica. Acesta este un exemplu de functie de siguranta. Cu toate acestea, in functie de aplicatie, cele mai multe lovituri electrice pot fi setate fie in siguranta, fie in siguranta folosind un comutator integrat.

 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 18:00

0751 584 310 office@i-systems.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!